Gott nytt år

Julen är över och den blev lyckad, ungarna fick en massa julklappar och jag glömde helt enkelt bort att ta fram röd och brunkål haha en ny overall fick ja beställa också då den William fick hem var alldeles för stor, farfar gick bort på lille julafton 😔 så då blir det snart begravning, svägerskan ska flytta till Gbg och snart är mammaledigheten ett blott minne men vi ser framemot ett nytt fantastiskt år och jag ska ! Bli rökfri jag ska! Gå ner i vikt och bli hälsosammare..och vi hoppas att Nova får en förskoleplats på Williams dagis..  
Undrar vem av släktingarna som blir först ut med en ny graviditet 😎 spännande för någon kommer de ju säkert vara undrar bara vem hehe. 
Snart har Anders och jag 10 års dag hade varit fantastiskt kul om vi kunde använda vår spadag
Innan den går ut hehe.. 
William slutade med napp och började dessvärre igen 😕 nåja den tiden den kommer den också 😊 
Gott nytt år allesamman 







Herregud alltså

Så jag hade ju beställt Williams overall först fick jag ju ingen leveransmail från lekmer så jag kontaktade dom då visar det sig att overallen är restnoterad (jaha) ja de kunde då erbjuda storlek 110 eller 92 ja men då tar jag 110 istället anledningen till att jag tog 104 var för det var den enda som fanns inne. 
Då får ja ett nytt mail 24timmar efter att även den overallen inte finns inne! Va fan asså. Så som kompensation fick jag 10 sketna % så löjligt men eftersom de är billigast just nu så skickade ja efter en annan overall som William valde själva.. Så denna gången hoppas jag att den kommer när den ska !!!!!   

Lite halv irreterad blir man ju.. 
Novas overall kom också som jag vann för 11kr på tradera 😁  helt okej för 11spänn iallafall
Nu är snuttan vaccinerad och hon sa ite ett ljud eller efter andra sprutan kom de ett waaaaaaa sen inget mer 😳 



Nova har humör och nappen är tillbaka

Ja Gud så sur hon blir om det inte blir som hon vill slänger sig trycker bort en slänger saker hehe 

Nappen is back tyvärr!! Trodde ju William var redo men han kunde inte somna och det var nappen som han sakna.. Men han har fått låna av Nova vet inte om ja ska köpa en ny vi får se.. Jag tror ju inte riktigt på att de bara är att ta den ifrån honom och sen är de bra med det. Så kan man ju inte göra var är tilliten då? Nappen är ju en trygget för honom.. 
Nu är de dags på vaccinering av snuttan 😔 va synd de kommer vara om henne

En tanke

Idag har jag mött på en del diskussioner om de här med bestraffning , trotsålder ect. 
Jag känner mig lite kluven vi prövade faktiskt time out, sitta och tänka men det känns för kränkande mot barnet, hur vore det om vi själva går och sätter oss på någon matta för att tänka varför vi gjorde ett omedvetet/medvetet fel? Det hade man ju aldrig gjort eller hur?

Ett barn ska få villkorslös kärlek men tar man in bestraffningar/hot så blir de ju villkor i kärleken? 
William är ju stökig busig sitter knappt still men han är ju barn? Man måste förklara konsekvenserna som blir när man slår sin lillasyster t.ex (hon blir ledsen) när man tar i sönder något (då går det inte att använda saken)
Men att bestraffa genom en time out känns otroligt fel,jag är osäker, små barn har inte konsekvenstänkande som vi vuxna och hur vet man hur barnen känner de känslomässigt? 
För mig är det ingen bra metod då jag inte tror barn lär sig något kanske för stunden men sen kommer de tillbaka igen alltså inget konsekvenstänkande..

Tänk att människor fortfarande använder "skamvrån" den förbjöds ju i skolan för läääänge sedan varför används den "hemma" av så många då? 
En psykolog har skrivit om detta man får ju nästan tårar när man läser vissa menningar 
http://detkänsligabarnet.se/2010/nackdelarna-med-time-out-av-aletha-solter-ph-d/


Söta William

Ja så söt han är när han diskuterar saker, påvägen till dagis idag regnade det, så sa han mamma du måste stoppa den vilken då svarar jag ja men du måste stoppa julafton" ja men de kan ja inte älskling, jo du måste stoppa julafton för det regnar.. 😊 min lilla sötnos vill att det ska snöa på julen ja de vill väl alla men tyvärr tror jag inte det blir någon vit jul..

Sitter och glor på tomten är far till alla barn :) älskar den filmen, alltid varit min dröm de här med att samla alla. Ingen stress och bara mys 😊 
Visst har de intriger men dom bortser vi ifrån hehe..

Williams skor har kommit ska hämta dom strax:) nu väntar vi bara på overallen..

Måndag

Då var det måndag igen.. Imorgon är det sista dagen William går på dagis sen tre veckors julledighet 😊 oj så mysigt det ska bli baka mycket och eftersom maken har jour så får William hjälpa till med all julmat ja om han vill men de vill han säkert. 
Längtar tills hans skor och overall kommer så man får testa 😁 spännande liksom och igår vann man en tradera overall till Nova 11kr😁 sen tillkommer frakten. Därför gör de inget ifall de inte ån något hon kan ha nu. 

Granen blev pyntad igår som vanligt lite överpyntad hehe
Jag är osäker om jag gillar de nya led julgrans ljusen eller inte.

Blev lite puffkola också. Idag kommer de nya elementen hem:) vi har fått byta ut de flesta element här hemma men nu hoppas man att de håller ett bra tag faktiskt..





Lucia

Fina fina William sjöng så fint och var så duktig på lucian :) han liknade en Michelin gubbe då de fick ha overallerna under kläderna.. 

Idag har ja beställt skor och overall till William... Lekmer har 50% på en reima overall så den haffade jag :) Gud vilken jungel.. Också köpte ha Ecco stövlar på tradera helt nya :) 259kr som hittat hehe ja men de kostar ju 799kr annars ju..

Mailat mäklaren har ja gjort också så då är de bara granen också som ska köpas :) .. 
Nu kallar sängen William snarkar redan bredvid mig och jag hör Anders snarka i vardagsrummet men jag pallar inte gå ner och tjata att han ska lägga sig i sängen eller stänga tv och lampor 😒 jag visste redan detta därför släckte ja överallt utom en lampa
När jag gick upp haha. Natti natti 



Åh typiskt

Är det inte typiskt! Williams overall lev plötsligt alldeles för liten 😣 98 har han ju och jag ville ju köpa en Everest eller molo efter jul men typiskt att den skulle bli för liten just nu!  Och påminnelse på samfälligheten pga förra ägaren inte betalt heller också e de jul på allt de. Jaja allt ordnar sig det gör det alltid i slutändan 😊 

Skulle iväg och kolla en begagnad overall till Nova
Men alltså den var för stor och rätt sliten så vi hoppade över den. Hon har iallafall termobyxor så hon klarar ju sig
😁

BVC besök

Var imorse på BVC med ungarna Nova skulle få 1 års vaccin och vägas och mätas och William skulle ja väga för att se kurvan då vi varit lite oroliga. 

Vi börjat med min knubbis 12050g hehe och 76cm :) 

William han hade gått upp 0,7kg på ett år så från 15,5 till 16,2kg väger han nu och BVC var väl inte oroliga tyckte dock att vi skulle ge honom nan 3 men han gillar ju inte den?
Nå vi väntar och ser till 4års kontrollen..

Nova blev inte vaccinerad för hon var lite snuvig 😒 nå kanske var det bästa.

Nu är de kaffe sen ska vi städa lite jippiiiii eller inte😩 

Ett år

Ett år är nu Nova det är svårt att smälta att det gått så fort känns som förra veckan man förlorade sonen också är Nova redan ett och villiot skulle ju blivit 2 år snart.

Dagen var bra Nova blev nöjd med sin Mimmi bil och igår hade vi ett stort kalas för henne och mannen så fina saker hon fick och jag är lite chockad att det inte var mer saker som låter 😂hehe
Men nu ska ja inte säga för mycket kanske kommer de till jul 😆 nå de är ju alltid de bästa presenterna tycker de små barnen..
Igår var det toppen önskar att man sågs lite oftare bara.

Idag skulle vi åka och kolla på julmarknaden i stan ja och träffa tomten sa vi till William, vänta sa han måste hämta napparna.. Saken är den att hela året har han sagt att när tomten kommer till jul då ska han ge napparna till honom, vi tänkte ju då att i utbyte skulle han få en speciell napp present så vi var ju chockade men ja sagt och gjort han gav tomten napparna idag.
Och jag blev alldeles tårögd hehe såklart, oerhört stolt blev jag över honom att han kom på detta helt själv.

Dagen avslutades med att åka till svärföräldrarna där det plötsligt blev kusinträff till Williams stora glädje hehe.

Slutet gott allting gått 

Just de köpte en ny jacka 😁 köper aldrig något till mig själv längre så jag är rätt nöjd med mitt köp:) 

Och trappan är färdiiiiig 








Värkar

För ett år sedan låg jag med ctg på prenatal för jag hade värkar och vilka värkar blääää ändå hade jag nästan precis blivit utkörd från hemmet för mamma och Bella stod där nu får du åka in nu får du åka in 😂

Om 5tim45 min för ett år sedan föddes vårat mirakel, våran stjärna och sorgen vi bar på fylldes med så mycket kärlek att man nästan sprack..

Herregud 3070g var hon när hon kom ut, nu är hon 8 kg tyngre hehe. 

Man minns de som igår hur tårarna bara kom och för första gången fick jag upp en nyfödd levande barn på mitt bröst( William fick jag ju bara peta lite på ansiktet för det var akut ks sen försvann dom och villiot ja underbara unge han kom också upp i famnen direkt men han levde ju inte 😭

Var på Ikea precis handlade lite smått och gott ja ni vet blir alltid mer än man tänkt hehe.

Sista bilden på Nova när hon är under 1 :) 


Tar de lugnt

Sitter och njuter av den första skinkmackan för detta året! Första är alltid godast sen är den inte lika god.. Köpte en rimmad som vi ugnsbakade i ca 3timmar.. 
Helt salig blir man. 
Och tårtan blev god ja de enda som blev skittråkiga är mina "subway" kakor.. Har suktat efter att göra de länge nu och äntligen fick ja gjort dom, de smakar nog typ som de ska (dock inte lila sega) men de blev inte så platta som jag trodde :/ nå de får ätas ändå de e ju goda... 

Sitter och försöker leta bra julgransbelysning Anders och jag har två skilda menningar hur en gran ska se ut. Jag älskar den här Disney granen more is more :) färgade lampor och allt och maken e mer de vanliga vanliga julgransljus och bara lite kulor.. Men ja vi brukar göra på mitt sätt.. 
Hade de nu inte bara varit 2 veckor typ till granen ska handlas hade jag beställt belysning från USA där snackar vi fin belysning.. 



Tårta

Fick ju ställa mig att göra något till efter maten ikväll så de blev en hasselnötsbotten med glasskräm och linser på :) 
Sen passade jag på att göra tårtbottnarna till kalaset på lördag så de ligger fint i frysen nu..

Sen ville William ha pannkakor till lunch och efter varje pannkaka som blev klar frågade William får jag hämta ville och vide nu, kommer ville och vide och äter pannkakor.. Fick förklara att nej de e på dagis de kommer inte förrän på lördag.. Han har börjat fråga mig om dom varje dag nu de senaste dagarna 😂 ja han saknar väl sina kusiner antar jag hehe.. Sött är de iallafall.. 


Hade lite Problem med att mala hasselnötterna maskinen brukade jag ju sätta fast i skärbrädan men här finns ingen och den fick inte plats nånstans så fick hålla den.. Drygt var det! 

Söndag

Full rulle typ hela dagen igår var mamma här ungarna blev så glada sen var det slipning av trappstegen och äntligen kommer pappsi imorgon och målar den :) kommer bli färdig till kalaset va skönt!
Satt och räknade trodde vi skulle bli sådär 21 st men nope några till blir vi typ 25 höhö stor släkt, från början skulle vi bjuda på pizza hemmalagad men ja när jag tänkte efter så blir det inte bra, även om jag har två ugnar så kommer man få vänta och springa till ugnen såååå de blir tacos dyrt blev de men va fan två som blir jämnt ju :) så härligt när alla samlas, önskade att vi alla kunde vara tsm på julen också Men det går inte. 3 stolar fattas även om vi köpte 9 fällbara stolar sist så då tänkte jag William har ju barn bordet och jag tror inte de blir så besvikna om de får sitta vid ett eget bord han och hans fina kusiner ❤️

Min älskling fyller ju år imorgon så då gjorde jag en snabb pepparkakstårta med lingonfyllning som han kan ta med imorgon till jobbet 😋 hoppas den e god 
Fyllningen tjuvtankade ja på och den var ju mums...

Nå första advent och nu tänkte ja värma lite glögg med chokladsmak och mysa till Johan Falk filmen på tv... 


RSS 2.0