Tillbaka

Det tar lite tid mellan raderna.. Så är det med två barn och vår vardag.. 
Värmepumpen i poolen som jag var relativt negativ mot främst pga elen känns rätt bra nu, vi har badat i 28graders varmt vatten men nu är den 30 men hann inte bada igår.. 
Jag blev måttligt irreterad på de gamla ägarna som byggde trädäcket på framsidan.. Vilka stolpskott de har alltså skurit i husplattorna för att få plats med trädäcket vad de inte tänkte på då var att mössen kommer ju in där då.. Äter hål i väggarna och går igenom hela huset! Och försäkringen täcker inte ett skit! Så jag är inte helt överlycklig att vi måste slösa ännu en stor summa på detta huset! Jag skojar nog inte om ja tror vi redan lagt ner 150 tusen på detta huset på 6 månader av egna pengar som vi måste klippa och klistra för att få det att fungera. Bajs är det, de skulle fan själv kommit hit och fixat detta.. Tyvärr är de preskriberat då trädäcket säkert är lagt i början av 80 talet... 
Efter detta hoppas jag att det inte blir mer för jag vill kunna njuta av tiden i huset också jag börjar ju bli hatisk mot det börjar tro att det vilar en förbannelse över det :/ 
Det är en sak att man vill göra något nytt och en annan när man måste göra om för det är kasst!

Igår föddes en ny ängel ❤️ hoppas han får det bra och leker med de andra änglabarnen.. Villiot tar nog hand om honom..
Med det så säger jag trevlig dag nu kör vi sista dagen sen 5 dagars ledighet 😁


Bokat

Vet att körläraren sa att jag skulle vänta på att boka på mårtensson den sista lektionen men ja bokade den iallafall hehe men långt fram den 6 juni!! Tills dess ska ja vara redo måste nöta hemma mer. Så nu har jag en plan den skall följas till varje pris.. Tur vissa körskolor har öppet på helgerna hehehe 


Glad påsk

Det kan man väl börja säga idag,
Sitter på bussen den är rätt tom och det är väl rätt skönt antar att det är påsklov? Sitter och kollar på bilarna tänker varje gång Gud va skönt det hade varit vilken tur de har tänker jag. Nästa månad blir det nog inte körlektioner, massa räkningar och man får ju priotera det :( känns som jag tappar greppet om de där kortet kan jag inte köra på skolan kommer jag inte vidare, men jag hänger inte läpp(jo lite) 
Jag får köra hemma så får vi se.
Jag ska öva som f*n i helgen nu måste jag vidare som körläraren sa lite j*vla anamma och lite bättre självförtroende så kommer jag vidare...
Kanske ska testa motorväg i helgen :O 
Håller jag avstånd så lär jag ju inte krocka. Här i Malmö håller de inte avstånden oftast och det retar mig det är klart att det ska vara rullning i trafiken men när kom att man ska fort fram före säkerheten? Och nej jag kommer inte bli en sån förare som de andra. Har man en gång förlorat någon så nära som sitt barn värdesätter man sitt och andras liv mer. 

Med det säger jag trevlig skärtorsdag och trevlig lång helg :) 

God kväll

Så har jag jobbat i 2 dagar nu kattttttschiiing 
Det går bra men var riktigt slut igår att imorse hade jag tryckt på någon knapp på kaffekokaren så jag fick bara ut 1 kopp kaffe.

Allt går bra nu på dagis men hade helt glömt bort att de skulle klä ut sig idag 
Nåja imorrn blir de påsklunch på dagis och sen tar man lång ledigt. På tisdag ska jag börja jobba i Ystad så spännande när man får pröva nya saker och få nya utmaningar.
Har suttit och skrivit matlista de blev en del..
Jag gör det för att dels är jag för snål för att gå och småhandla här i lilla byhålan och dels så slipper jag tänka visst fan jag behöver det och det till den rätten.. Så jag skriver matsedlar
Nu har jag skrivit lite lättare som även Anders kan göra när jag jobbar. Vill ni se vad de står ? Kanske ger jag någon inspirationGulaschsoppa
Lasagne
Pasta med tonfiskröra
Kycklingsallad med matvete och vitlökssås
Brunköttfärsås
Vanlig köttfärssås 
Kött med potatisklyftor
Ugnsbakad lax med potatis och rosa sås
Fiskpinnar med potatismos
Köttgryta
Friterad kyckling med pommes
Korvstroganoff
Kokt falukorv med pepparrotssås 
Stektkyckling med wokade grönsaker och nudlar
Pannbiff med lök
Bakad potatis med räk och kesoröra
Tomatsoppa med snäckor och vitlöksbröd
Vi har inga bestämda dagar utan tar det som vi e sugna på..




Inskolning och snart jobb

Så började verkligheten igen.. Inskolning skedde förra veckan den 1 e har varit jätte JÄTTE jobbigt och hade jag kunnat hade jag gärna stannat hemma med snuttan tills hon var 2 år iallafall :( men de går ju inte..
Men idag har hon varit där sedan 9 så ska bli spännande att höra hur de gått sen.. 
På tisdag börjat ja jobba ska bara jobba 3 dagar i veckan fram till 1 september vilket känns som en liten trygghet iallafall.

Har varit ute och kört den nya bilen och den känns riktigt bra så nu är det bara kortet som fattas :/
Körning imorgon i stadstrafik det ser man framemot. 
Har kört en jävla massa gånger nu snart inne på 40 enkel lektioner, men har tagit de mesta dubbla så kanske kört sådär 20-23 st.. Nåja för eller senare klarar jag det väl.

Ska bli moster i oktober 😁 min andra lillsyrra ska få en bebis det ser jag framemot eftersom det inte blir några fler för mig på ett tag iallafall.

Har börjat uppskatta huset mer inte läget dock men det kan få vara så ett tag iallafall.

Håller på att framkalla bilder hmm 600st blev det 😱 helt sjukt hehe



Inskolning dag 3

Så var det tredje dagen jag är helt slut Nova känns inte alls 100% och det är påfrestande när hon är ledsen hela tiden när hon inte sitter hos mig.. Tur det är fredag imorgon så hon kan vila upp sig i helgen.. 
Nova somnade iallafall där det är ju bra :) 
Det är därför Anders tog inskolningen sist jag tycker det är rätt psykiskt jobbigt 

Tager vad man haver

Bröd e dyrt speciellt osötat lite nyttigare och det tar så snabbt slut.. Så eftersom jag hade torrjäst hemma fick det bli två bröd med vetemjöl rågmjöl morötter och linfrön 😁 
Resultatet ? Mycket bra texturen var jättebra och smaken likaså och lite mättande 😊 
Recept? Inget gjorde från grunden sen häftade jag lite hehe


Ännu en natt

Tror klockan slog 23.58 innan jag äntligen la telefonen, låg och läste på Flashback nyfiken son jag är, 00,40 vaknar Nova *gäsp* hennes kindtänder börjar komma så det är därför hon har ont.. Efter mycket försök till att ge alvedon ge flaska trösta så somnade hon tillslut en timme senare mellan oss.. 05.30 vaknar William och som varje natt ska går han ju in till oss, men där låg ju Nova och ja trångt blev det och Nova vaknade igen.. Det var bara att gå upp sådär 40 min efter de busat i sängen.. Nu är denna mamman trött!!!!! 
Kommer krävas mycket kaffe innan jag vaknar till liv igen... 
Idag är det inskolning i 2 timmar :) 
Btw landsvägen är Done nu väntas stadstrafiken :P 

RSS 2.0